Aleznaczek znaczki pocztowe abonament
 

 

 
 
 


W naszym sklepie mogą Państwo nabyć prawdziwy rosyjski czerwony kawior z Alaski, wyspy Sachalin oraz Kamczatki. Oraz naturalny czarny na każdą okazję, nie wychodząc z domu czy biura. Szeroki asortyment, dostępne ceny oraz szybka dostawa sprawią, że zakup kawioru będzie dla Państwa przyjemnością!

HB INTERNATIONAL

Autoryzowany producent naturalnego kawioru
czerwonego łososiowego oraz czarnego z jesiotra

kawior-sklep_pl
TEL/FAX: 76 721 77 75 
KOM: +48 501 054 058
E-MAIL: info@hartberger.pl
WWW.kawior-sklep.pl
 

 HB INTERNATIONAL
Ul. Podwale 19-2 50-043 Wrocław
 

Grupa ekspertów z uniwersytetu w Mediolanie na czele z prof. Ferrero Rocherem przeprowadziła eksperyment wśród 234 mężczyzn i kobiet w wieku od 23 do 45 lat. Połowa uczestników miała problemy z libido i potencją z przyczyn psychologicznych.
Uczestników podzielono na dwie grupy, z których pierwsza poddana była terapii standardowej, a drugiej podawano trzy afrodyzjaki. Pierwszym był kawior czerwony, drugi to czekolada, a trzeci – trufle.
Po tygodniu naukowcy stwierdzili, że u osób, stosujący zwykłe leczenie popęd płciowy powrócił lub polepszył się średnio na 25%. U tych, którzy stosowali połączenie kawioru wskaźnik ten wynosił 90%, a u reszty 43%.
Naukowcy są przekonani, że kawior ma wyjątkowe właściwości, które odżywiają i wzmacniają komórki nerwowe narządów sfery intymnej, a także sprzyjają podwyższeniu uczuć romantycznych i przy połączeniu z wódką wzmacniają pożądanie, co zauważyli przedstawiciele obu płci. Natomiast inne produkty nie dały tak wysokiego efektu.
Źródło bigbord Mediolanie


Kopiowanie, przetwarzanie materiałów w całości lub w części jest zabronione Dz. U. 94 nr 24 poz. 83,  Dz. U. 94 nr 43 poz. 170

 

 

delikatesy na święta, kawior cena jest wygodna, każdy czerwony kawior, czarny kawior jest smaczny, wykwintne delikatesy na świąteczny stół, najlepszy smak kawioru, prawdziwy czarny kawior jest zdrowy i smaczny, rybne paluszki, żywe niepasteryzowane, na każdą okazje.
świąteczny karp, żywe karpie cena,
świeże ryby mrożone,  Lemberg oraz  Zarendom jest EKO, Kamczatka oraz Sachalin, sachaliński kawior dla Polska.
Kawior w Polsce!

oryginalny prezent, prezenty, na prezent, prezent dla chłopaka, dla mężczyzny, na urodziny, pomysł, pomysły na prezenty, oryginalne, wyjątkowy prezent dla kobiety, prezenty dla kobiet, na gwiazdkę, ekskluzywny, niego, rocznica ślubu, rocznice, na mikołaja, prezenty na mikołajki, dla męża, wyjątkowy, wyjątkowe, dla żony, upominki, na święta, dla szefa, imieninowy, dla brata, dziewczyny, narzeczonego, ukochanego, na ślub, na 40-tke, taty, dziadka, komunia, komunie

kalmary oraz ryba suszona - sucha rybka, wobła, snack, łosoś, ryba wędzona, suszone paluszki Kalmaru, kółka Kalmaru,  rybka do piwa suszona, zakąska do wina oraz piwa, piwne delikatesu, na zagryzkę weź rybę suszoną! Najlepsze do pabu lub restauracji.  Mała stawryda.

 


Ten cenny produkt - czerwony kawior, dają nam gatunki ryb łososiowatych w postaci ikry.  Wg zawartości białka, tłuszczu i wartości odżywczych wszystkie są podobne, ale różnią się wyglądem i smakiem.

Gorbusza
        Oncorhynchus gorbuscha

Kawior z tej ryby stał się popularny z dwóch przyczyn. Po-pierwsze, gorbusza wśród łososiowatych jest najbardziej płodną. Po-drugie smak jej kawioru jest miękki, uniwersalny i dlatego najbardziej lubiany. Kuleczka mają około 5 mm średnicy, powłoka niezbyt mocna, kolor pomarańczowy lub jasnopomarańczowy. Uważa się, że czerwony kawior gorbuszy jest najsmaczniejszy!

Kiżucz
 
   Oncorhynchus kisutch


Ikra jest drobniejsza i w odróżnieniu od innych kawior ma bordowy odcień. Jest bardzo rzadkim i cenionym delikatesem. Kolor kawioru jest podobny do kawioru nerki. Kawior kiżucza nie ma żadnego posmaku. Ziarenka są tak samo drobne, jak u nerki - nie więcej 4 mm

Nerka

    Oncorhynchus nerka


Kawior nerki ma niewielkie ziarenka (4 mm - nieco mniejsze, niż u gorbuszy) i jaskrawo-czerwony kolor. Jest ceniony za osobliwy pikantny smak. Wg kaloryczności i pożywności nawet przewyższa mięso. Na przykł. 100 g kawioru nerki zawiera 270 kalorii, gdy w tej samej ilości mięsa jest ich dwukrotnie mniej. W sprzedaży kawior nerki spotykany jest coraz rzadziej ze względu na masowe wytępianie tej ryby.

Keta
   Oncorhynchus keta

Kawior kety to jeden z najlepszych delikatesów łososiowych. Można go rozpoznać z wyglądu – ma żółtawo-pomarańczowy odcień i dosyć duże ziarenka (do 7-8 mm średnicy). Smak na prawdziwego wielbiciela! Kawior kety ma grubszą powłokę oraz wysokie wartości smakowe. Ze względu na swą efektowność kawior Kety często jest wykorzystywany do dekoracji dań. Kawior łososiowy z Kety nazywany jest carskim!


Czawycza
       Oncorhynchus tshawytscha

Amerykanie nazywają czawyczę imieniem indiańskim – "chinook" lub łosoś królewski. Najrzadszy, największy, najdelikatniejszy i najdroższy kawior - to kawior Czawyczy - delikatny smak ze szlachetnym pikantnym przysmakiem. Ziarenka ikry osiągają 7-9 mm średnicy. Czawycza odkłada ikrę najwcześniej – już na początku lata, zbiera się tą ikrę w ograniczonych ilościach tylko na Alasce i na Kamczatce. Podobnie jak na kawior z Nerki popyt na kawior Czawyczy wielokrotnie przewyższa podaż!

Pstrąg
    Oncorhynchus mykiss

Ikra z pstrąga - kolor jaskrawo-czerwony, kuleczka mają średni rozmiar, dosyć prężne. Ze względu na swoje właściwości odżywcze zajmuje godne miejsce wśród produktów delikatesowych, a na rynku kawioru jest ceniona nawet bardziej niż kawior łososia, gorbuszy czy kety. Jest bogata w Omega-3, wit. A i D.
 

Łosoś atlantycki
     Salmo salar

Kawior z łososia atlantyckiego (syn.szlachetnego) jest nazywany "Morelową perłą". Jajka podziwiają doskonałym idealnym kształtem oraz wspaniałym złotym połyskiem. Elastyczne wytrzymałe ziarenka (4-5 mm), jakościowo wyróżniają kawior od wszystkich pozostałych gatunków. Po degustacji kawioru, odczuwa się wyjątkowo delikatny smak. Kawior wyróżniają wysokie wartości odżywcze oraz właściwości zdrowotne.

 


1. Opakowanie hermetyczne szklane lub metalowe
2. Napis na etykiecie kawior łososiowy, rodzaj (gorbusza, keta, nerka..)
3. Informacja
o producencie, data produkcji i termin ważności (do 6 mies.)
4. Ziarenka
całe, jednorodne, w puszce leżą gęsto, ładnie się rozdzielają
5. Brak w masie kawiorowej obcych dodatków
6. Konsystencja
niezbyt ciekła
7. Składniki kawior, sól
8. Brak widocznych kropli masła roślinnego
9. Smak
średnio słony


Dobry kawior powinien być świeży (nie pasteryzowany), nie powinien się kleić, tylko jednorodna masa mocnych, lekko oddzielających się jedno od drugiego ziarenek. Do spożycia kawioru nie ma przeciwwskazań!

Wg sposobu przygotowania rozróżnia się kawior
pierwszego i drugiego gatunku.

I GATUNEK
Kawior najwyższego (Premium) pierwszego gatunku powinien pochodzić od jednego gatunku ryby, jednego solenia. Ziarenka muszą być jednakowej wielkości i koloru, łatwo się oddzielać. Zawartość soli 4-6%. Smak jednorodny, bez obcych posmaków i zapachów. Termin ważności do 6 mies.

II GATUNEK
W kawiorze 2. gat. dopuszcza się mieszaną ikrę z różnych gatunków ryb, konsystencja może być gęsta lub wilgotna, możliwe są obce posmaki. Duża ilość konserwantów. Termiczna lub chemiczna obróbka. Brak naturalnego smaku. Zawartość soli 4-8 %. Termin ważności do 12/24 mies.


Jeszcze z dawnych czasów kawior czerwony na stole był oznaką dostatku i rozkoszy. Tak również i teraz, żadne poważne przyjęcie nie odbywa się bez tego delikatesu.

Kawior łososiowy to unikalny zdrowy produkt odżywczy, zawierający lekko przyswajalne białka, lecytynę, jod organiczny (bardzo ważny w profilaktyce chorób tarczycy), fosfor, potas, wapń, żelazo, mangan, krzem, cynk, kwas foliowy, dużą ilość aminokwasów i witaminów (A, D, E, wit. grupy B) i wiele innych pożywnych mikroelementów, które w połączeniu działają jako silny przeciwutleniacz.

Znacznie obniża prawdopodobieństwo rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, powstania zakrzepów, sprzyja polepszeniu krążenia krwi w naczyniach włosowatych.


kwasy nienasycone
wyprowadzają z organizmu tłuszcze, powodujące arterosklerozę tzw. chorobę starości. Choroba ta czeka wszystkich, ale spożywając kawior można istotnie odroczyć jej rozwój!


gromadząc się wzmacniają naczynia krwionośne, polepszają wzrok


wzmacnia układ kostny, szybko podnosi hemoglobinę, bardzo zalecany kobietom w ciąży oraz karmiącym w celu profilaktyki krzywicy u dziec
ka


nazywany hormonem płciowym, ponieważ normalizuje przemianę materii gruczołów
płciowych, a oprócz tego odmładza komórki

Kawior czerwony odmładza skórę. Białko ikry składa się z całego spektrum niezbędnych dla organizmu człowieka aminokwasów.

Kawior czerwony jest korzystny dla wszystkich, kto chce wzmocnić odporność organizmu, szybko wrócić do zdrowia po chorobie!


Dążymy do tego, aby najlepszy kawior był dostępny dla wszystkich!

Szanowni Państwo! 
Zachęcamy do spróbowania najlepszego rosyjskiego kawioru!!
 
        

Towar tylko najwyższej jakości!
Producent za 15 lat pracy na rynku europejskim zdobył zaufanie klientów!

Własna obróbka, urządzenia chłodzące, współpraca tylko ze sprawdzonymi dostawcami z wyspy Sachalin, Kanady oraz Ameryki Północnej
(połów w ekologicznie czystych rejonach) - to wszystko po to, aby na Państwa stoły trafiały tylko najlepsze produkty!


Kawior posiada europejskie certyfikaty jakości. Wszystkie produkty przeszły badania w niemieckich laboratoriach i posiadają świadectwo sanitarno epidemiologiczne.

Każde opakowanie oznaczone jest znakiem zgodności EU/DE oraz numerem unijnego certyfikatu jakości. Posiadamy oryginały certyfikatów do wglądu.