Aleznaczek znaczki pocztowe abonament
 

 

 
 
   




W naszym sklepie mogą Państwo nabyć prawdziwy rosyjski czerwony kawior z Alaski, wyspy Sachalin oraz Kamczatki. Oraz naturalny czarny na każdą okazję, nie wychodząc z domu czy biura. Szeroki asortyment, dostępne ceny oraz szybka dostawa sprawią, że zakup kawioru będzie dla Państwa przyjemnością!

HB INTERNATIONAL

Autoryzowany producent naturalnego kawioru
czerwonego łososiowego oraz czarnego z jesiotra

kawior-sklep_pl
TEL/FAX: 76 721 77 75 
KOM: +48 501 054 058
E-MAIL: info@hartberger.pl
WWW.kawior-sklep.pl
 

 HB INTERNATIONAL
Ul. Podwale 19-2 50-043 Wrocław
 


Kawior to jedna z najdroższych potraw na świecie. Jest kojarzony z luksusem i elegancją - jedli go władcy Kremla, papieże i... Alexis w serialu "Dynastia". Najdroższy jest Almas - po rosyjsku "diament". Sprzedaje się go w puszkach z 24-karatowego złota, a za kilogram trzeba zapłacić 25 tysięcy dolarów. Ikra w bardziej zwyczajnych opakowaniach i nieco gorszej jakości, sprzedawana jest w cenach od 1000 do 10000 dolarów za kilogram.



Kawior najczęściej podaje się schłodzony z tostami z masłem. Nakłada się go na pieczywo, a nie rozsmarowuje. Do kawioru czarnego najlepszym dodatkiem jest schłodzona wódka lub koniak. Wiele osób twierdzi, że najbardziej odpowiednim napojem do kawioru czarnego jest szampan, do czerwonego - lekkie, białe albo musujące wytrawne wino. Warto dodać, że kawior jada się nie po to, by się najeść, ale dla jego oryginalnego, niepowtarzalnego smaku.



Właściwości kawioru

Naukowcy są przekonani, że kawior ma wyjątkowe właściwości, które wzmacniają komórki nerwowe narządów sfery intymnej, a także sprzyjają podwyższeniu uczuć romantycznych.
Przysmak ten, dzięki niezwykłej intensywności aminokwasów i kwasów tłuszczowych, witaminom A, D i E, chroniącymi skórę przed starzeniem, oraz dzięki fosforowi, działa na skórę w sposób tak regenerujący, że z powodzeniem zaczęto go stosować nie tylko w przemyśle spożywczym, ale i kosmetycznym. W gabinetach urody, stosuje się zabiegi z kawiorem oraz produkuje się kremy kawiorowe.

RMF FM/PAPe



Kopiowanie, przetwarzanie materiałów w całości lub w części jest zabronione Dz. U. 94 nr 24 poz. 83,  Dz. U. 94 nr 43 poz. 170

 

 

delikatesy na święta, kawior cena jest wygodna, każdy czerwony kawior, czarny kawior jest smaczny, wykwintne delikatesy na świąteczny stół, najlepszy smak kawioru, prawdziwy czarny kawior jest zdrowy i smaczny, rybne paluszki, żywe niepasteryzowane, na każdą okazje.
świąteczny karp, żywe karpie cena,
świeże ryby mrożone,  Lemberg oraz  Zarendom jest EKO, Kamczatka oraz Sachalin, sachaliński kawior dla Polska.
Kawior w Polsce!

oryginalny prezent, prezenty, na prezent, prezent dla chłopaka, dla mężczyzny, na urodziny, pomysł, pomysły na prezenty, oryginalne, wyjątkowy prezent dla kobiety, prezenty dla kobiet, na gwiazdkę, ekskluzywny, niego, rocznica ślubu, rocznice, na mikołaja, prezenty na mikołajki, dla męża, wyjątkowy, wyjątkowe, dla żony, upominki, na święta, dla szefa, imieninowy, dla brata, dziewczyny, narzeczonego, ukochanego, na ślub, na 40-tke, taty, dziadka, komunia, komunie

kalmary oraz ryba suszona - sucha rybka, wobła, snack, łosoś, ryba wędzona, suszone paluszki Kalmaru, kółka Kalmaru,  rybka do piwa suszona, zakąska do wina oraz piwa, piwne delikatesu, na zagryzkę weź rybę suszoną! Najlepsze do pabu lub restauracji.  Mała stawryda.

 


W związku z ograniczoną populacją jesiotra czarny kawior stał się rzadkim i wyjątkowym przysmakiem!

Czarny kawior jest niesamowicie smaczny i zdrowy!


Dodając czarny kawior do twojego menu masz okazję poznać jego wyjątkowy smak i cieszyć się wieloma zdrowotnymi właściwościami jakie zapewnia twojemu organizmowi!


Oferujemy następujące rodzaje czarnego kawioru:

Jesiotr rosyjski
        Acipenser gueldenstaedtii

Kawior jesiotra rosyjskiego. Jest pierwszym z najbardziej popularnych rodzajów czarnego kawioru. Stał się taki popularny ze względu na delikatny smak i zawartość dużej ilości składników odżywczych.

Czarny kawior z jesiotra rosyjskiego jest oceniany jako jeden z najsmaczniejszych gatunków kawioru. Jajeczka są raczej małe, mają około 1mm średnicy. Ikra jest w doskonałym stanie dzięki ręcznemu przygotowaniu. Kawior ten jest koloru czarnego, z lekkim żółtym odcieniem.


Jesiotr syberyjski
 
      Acipenser baerii

Kawior z jesiotra syberyjskiego jest uważany za najsmaczniejszy przez wielu smakoszy. Dzięki swojej delikatności i przyjemnemu smakowi często jest uważany za najlepszy! Ikra jest bardzo mała i ma cienką powłokę. Kolor kawioru waha się od ciemnobrązowego do czarnego.

Delikatny i łagodny smak syberyjskiego kawioru z jesiotra jest wysoko ceniony przez koneserów. Ikra jest małych rozmiarów, może osiągnąć 2 mm szerokości. Ikra może być koloru szarego, niekiedy z żółtym odcieniem, bądź czarnego. Czarny kawior z jesiotra syberyjskiego będzie doskonałym uzupełnieniem wystawnego posiłku.

Sterlet
    Acipenser ruthenus


Kawior sterlet jest naturalnym produktem, którego popularność potwierdzają międzynarodowa popularność i wiele certyfikatów. Ten rodzaj, bez wszelkiej wątpliwośći, uważany jest za jeden z najbogatszych i najprzyjemniejszych w smaku. Czarna ikra ma lekko szary odcień. Jajeczka mają ok. 1 mm średnicy, są bardzo delikatne.

Bardzo rzadki gatunek kawioru. Wyjątkowość tego kawioru leży w jego niespotykanie bogatym smaku. Jest on wytwarzany wyłącznie z najświeższych ryb. Wyróżnia go wspaniały smak, miękka i gładka ikra, oraz bogata zawartość witamin i mikroelementów.


Sterlety
albinosy dają najrzadszy gatunek tego kawioru - tzw. złoty kawior (gold). Posiada wyjątkowo przyjemny smak, złoty kolor i jest uważany za najsmaczniejszy oraz najbardziej delikatny.

Beługa
   Huso Huso (Huso ruthenus)

Kawior z bieługi to najrzadszy i najcenniejszy rodzaj czarnego kawioru, dzięki wyjątkowości bieługi, która nie daje ikry każdego roku. W przeciwieństwie do innych rodzajów kawioru, jajeczka tego są zdecydowanie większe, około 2-3 mm średnicy z grubszą powłoką, koloru od białego do szarego. Im jaśniejszy jest kawior, tym droższy i bardziej unikalny. Smak produktu jest niesamowicie bogaty i głęboki, z przyjemną orzechową nutą.

Kawior ten postrzegany jest jako elitarny rarytas. Wyróżnia się nie tylko smakiem, lecz także korzyściami jakie przynosi twojemu organizmowi.
 


1. Opakowanie hermetyczne szklane lub metalowe
2. Napis na etykiecie z łacińską nazwą jesiotra (np.
Acipenser baerii)
3. Informacja
o producencie, numer CITES i termin ważności
4. Ziarenka
całe, jednorodne, w puszce leżą gęsto, ładnie się rozdzielają
5. Brak w masie kawiorowej obcych dodatków
6. Konsystencja
niezbyt ciekła
7. Składniki kawior, sól (2,5-3,5%)
8. Delikatny smak


Dobry kawior powinien być świeży (nie pasteryzowany), nie powinien się kleić, tylko jednorodna masa mocnych, lekko oddzielających się jedno od drugiego ziarenek. Do spożycia kawioru nie ma przeciwwskazań!

Wg sposobu przygotowania rozróżnia się kawior
pierwszego i drugiego gatunku.

I GATUNEK
Kawior najwyższego (Premium) pierwszego gatunku powinien pochodzić od jednego gatunku ryby, jednego solenia. Ziarenka muszą być jednakowej wielkości i koloru, łatwo się oddzielać. Zawartość soli 2,5%-3,5%. Smak jednorodny, bez obcych posmaków i zapachów. Termin ważności do 12 mies.
 


Już od dawnych czasów kawior na stole był oznaką dostatku i rozkoszy. Tak również jest i teraz - żadne poważne przyjęcie nie odbywa się bez tego delikatesu!



Kawior to unikalny zdrowy produkt odżywczy, zawierający lekko przyswajalne białka, lecytynę, jod organiczny (bardzo ważny w profilaktyce chorób tarczycy), fosfor, potas, wapń, żelazo, mangan, krzem, cynk, kwas foliowy, dużą ilość aminokwasów i witaminów (A, D, E, wit. grupy B) i wiele innych pożywnych mikroelementów, które w połączeniu działają jako silny przeciwutleniacz.

Znacznie obniża prawdopodobieństwo rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, powstania zakrzepów, sprzyja polepszeniu krążenia krwi w naczyniach włosowatych.


 



kwasy nienasycone
wyprowadzają z organizmu tłuszcze, powodujące
arterosklerozę tzw. chorobę starości. Choroba ta czeka wszystkich, ale spożywając kawior można istotnie odroczyć jej rozwój!



gromadząc się wzmacniają naczynia krwionośne, polepszają wzrok



wzmacnia układ kostny, szybko podnosi poziom hemoglobiny





Czarny kawior zawiera wiele aktywnych składników odżywczych, z których najważniejsze
 




wapń, żelazo, sód,cynk, jod w znaczących dla organizmu ilościach.

nazywany hormonem płciowym, ponieważ normalizuje przemianę materii gruczołów płciowych, a oprócz tego odmładza komórki. Czarny kawior wpływa korzystnie na skórę i spowalnia procesy starzenia. Wprowadzając czarny kawior do jadłospisu i spożywając regularnie można znacznie poprawić stan swojego zdrowia oraz zapobiegać chorobom.

Kawior czarny odmładza skórę. Białko ikry składa się z całego spektrum niezbędnych dla organizmu człowieka aminokwasów.

Kawior jest korzystny dla wszystkich, którzy pragną wzmocnić odporność organizmu i szybko wrócić do zdrowia po chorobie!


Dążymy do tego, aby najlepszy kawior był dostępny dla wszystkich!

Szanowni Państwo! 
Zachęcamy do spróbowania najlepszego rosyjskiego kawioru!!

Towar tylko najwyższej jakości!

Producent z 20 letnim doświadczeniem na rynku europejskim.

Dołącz do grona naszych zadowolonych klientów!

Własna obróbka, urządzenia chłodzące, współpraca tylko ze sprawdzonymi dostawcami
- to wszystko po to, aby na Państwa stoły trafiały tylko najlepsze produkty!


Kawior posiada europejskie certyfikaty jakości. Wszystkie produkty przeszły badania w  laboratoriach i posiadają świadectwo sanitarno epidemiologiczne.

Każde opakowanie oznaczone jest znakiem zgodności EU oraz numerem unijnego certyfikatu jakości.