|


Kawior ślimaczy pochodzi od zdrowych i zadbanych osobników z gatunku Gros-Gris (Helix Aspersa Maxima) hodowanych na ekologicznych farmach ślimaków.

Wyborne uczucie, które dojrzewa na Twoim podniebieniu ma unikatowy smak pełny cudownej historii dębowego lasu, w którym przeplatają się aromaty jesiennych grzybów, kwitnących wrzosów i wonnej kory.

HB INTERNATIONAL
Autoryzowany dystrybutor

www.kawior-sklep.pl
TEL/FAX: 76 721 77
75
KOM: +48 501 054 058
E-MAIL: info@hartberger.pl
WWW.kawior-sklep.pl
HB INTERNATIONAL
Ul. Podwale 19-2 50-043 Wrocław

Pomysł na sprzedaż kawioru należy do dwóch rolników z Pikardii na północy Francji.
Dominik i Sylvie Pierre, małżonkowie, którzy są właścicielami gospodarstwa hodowlanego ślimaków, aby zrealizować swój pomysł na produkcje kawioru z jaj ślimaczych potrzebowali trzy lata. W tym czasie rolnicy ustalili proces ekstrakcji produktu, opracowali specjalną dietę dla ślimaków i odnaleźli bezpieczny sposób przechowywania kawioru, dzięki czemu nie traci on delikatnego smaku.
«Perły Afrodyty»
Kilka lat temu na rynku światowym pojawił się nowy produkt gastronomiczny - kawior ślimaczy,
który szybko zyskał czołowe miejsce na wykwintnych stołach paryskich i londyńskich smakoszy. Jednakże mieszkańcy starożytnego Egiptu i Rzymu używali go jako afrodyzjaku. Byli oni zdania, że kawior ze ślimaka uczyni ich niestrudzonymi kochankami.
Kopiowanie,
przetwarzanie materiałów w całości lub w części jest
zabronione Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, Dz. U. 94 nr 43 poz. 170

Pojedynczy osobnik ślimaka z rodziny winogronowych na jedno sprzęgło daje tylko 3 gramy kawioru dwa razy
do roku. Kawior ślimaków jest nieco większy niż ikra z łososia.

Wiodąca szefowa kuchni, Joyle Schaeffer, po spróbowaniu kawioru, określiła jego
smak jako "drzewny, słony, lekko przypominający rozmaryn i dobrze łączący się ze
smakami orzechów, takimi jak trufle". "Interesuje nas to, ponieważ jest to coś
zupełnie nowego, nawet dla tych, którzy nie lubią zwykłego kawioru, ten jest
wręcz zachwycający" - dodał Schaeffer.
delikatesy na święta, kawior cena jest wygodna, każdy
czerwony kawior, czarny kawior jest smaczny, wykwintne delikatesy na świąteczny
stół, najlepszy smak kawioru, prawdziwy czarny kawior jest zdrowy i smaczny,
rybne paluszki, żywe niepasteryzowane, na każdą okazje.
świąteczny karp, żywe karpie cena,
świeże ryby mrożone, Lemberg oraz Zarendom jest EKO, Kamczatka oraz
Sachalin, sachaliński kawior dla Polska.
Kawior w Polsce!
oryginalny prezent, prezenty, na prezent, prezent dla chłopaka, dla mężczyzny,
na urodziny, pomysł, pomysły na prezenty, oryginalne, wyjątkowy prezent dla
kobiety, prezenty dla kobiet, na gwiazdkę, ekskluzywny, niego, rocznica ślubu,
rocznice, na mikołaja, prezenty na mikołajki, dla męża, wyjątkowy, wyjątkowe,
dla żony, upominki, na święta, dla szefa, imieninowy, dla brata, dziewczyny,
narzeczonego, ukochanego, na ślub, na 40-tke, taty, dziadka, komunia, komunie
kalmary oraz ryba suszona - sucha rybka, wobła, snack, łosoś, ryba wędzona,
suszone paluszki Kalmaru, kółka Kalmaru, rybka do piwa suszona, zakąska do
wina oraz piwa, piwne delikatesu, na zagryzkę weź rybę suszoną! Najlepsze do
pabu lub restauracji. Mała stawryda. |
|


«Bezkonkurencyjny smak o niebywałym charakterze jesiennego deszczu z borowikowym posmakiem, w którym przebija się przyjemny i naturalny zapach lasu.
»

Do naszych klientów trafiają tylko ziarna o idealnej wielkości, perfekcyjnej
strukturze i łagodnej perłowej barwie, które zaskoczą nawet najbardziej
wymagających koneserów!
We Francji jajka ślimacze nazywane są "perełkami leśnymi" - wyglądają jak perły o zapachu drewna skąpanego w jesiennym deszczu. Kawior podaje się w najlepszych domach Paryża na najcieńszych grzankach jako przekąskę
do szampana.
Ten delikatesowy przysmak rozbudza kubki smakowe pozwalając na uzyskanie nowych odczuć kulinarnych. Skosztowanie tego subtelnego smaku wprawia w podziw nad nieznanym dotąd uczuciem niewielkich i drogocennych perełkowych kulek, które eksplodują na podniebieniu pełną gamą smakową.

«Perły Afrodyty»
Wyrafinowany biały
kawior ze ślimaka Helix Aspersa Maxima
Kilka lat temu na rynku światowym
pojawił się nowy produkt gastronomiczny - kawior ślimaczy, który szybko zyskał
czołowe miejsce na wykwintnych stołach paryskich i londyńskich smakoszy.
Jednakże mieszkańcy starożytnego Egiptu i Rzymu używali go
jako afrodyzjaku. Byli oni zdania, że kawior ze ślimaka uczyni ich
niestrudzonymi kochankami.

«Helix Aspersa Maxima»
Produkowany kawior ślimaczy pochodzi od zdrowych i zadbanych osobników z gatunku Gros-Gris (Helix Aspersa Maxima) hodowanych na ekologicznych farmach ślimaków.
Pomysł na sprzedaż kawioru należy do dwóch rolników z Pikardii na północy Francji.
Dominik i Sylvie Pierre, małżonkowie, którzy są właścicielami gospodarstwa hodowlanego ślimaków, aby zrealizować swój pomysł na produkcje kawioru z jaj ślimaczych potrzebowali trzy lata. W tym czasie rolnicy ustalili proces ekstrakcji produktu, opracowali specjalną dietę dla ślimaków i odnaleźli bezpieczny sposób przechowywania kawioru, dzięki czemu nie traci on delikatnego smaku.

«Proces produkcji»
Wytworny ślimaczy kawior produkowany jest z starannie wyselekcjonowanych jajeczek ślimaka afrykańskiego. Jest to proces czasochłonny, gdyż każdy ślimak w ciągu roku znosi około 100 jaj, co jest równowarte z 4 gramami kawioru.
Proces produkcji jaj ślimaków jest niezwykle czasochłonny. Aby uzyskać kilogram
kawioru, należy ręcznie przetworzyć ponad 250 sprzęgieł.
Wyspecjalizowani hodowcy muszą się wykazać wielką cierpliwością podczas
zbierania, a następnie
czyszczenia, sortowania oraz selekcji jaj po to, aby do produkcji kawioru użyte zostały tylko najlepszej jakości jajeczka.
Do uzyskania kilograma ślimaczego kawioru należy uzbierać ponad
26000 sztuk wysokogatunkowych i szlachetnie połyskujących srebrzysto białych jajeczek!
Po etapie zbierania i selekcji następuje przetransportowanie kawioru do laboratorium, gdzie jest on poddawany procesie spoczywania w solance o odpowiednich proporcjach.

«Białe perły, o smaku i zapachu szlachetnych grzybów»
Producenci z całego świata
jednogłośnie twierdzą, że jajeczka kawioru ze ślimaków mają "przewiewny smak
jesieni z nutami leśnymi". Dzięki swoim unikatowym zaletom uplasował się jako
jeden z najbardziej pożądanych i najdroższych produktów na rynku.
Kawior przypomina białe, małe perły o smaku i zapachu szlachetnych grzybów. Według koneserów z całego świata, którzy próbowali kawioru ślimaków, czuli świeżość jesiennego lasu lub zapach liści dębu i mchu leśnego. Dlatego nazywa się je często
perłami leśnymi.
Jaja ślimaków w stanie naturalnym są pozbawione koloru. Po przetworzeniu kawior ze ślimaka może stać się różowawy, biały lub kremowy. Rozmiar jaj ślimaka ma średnicę 4-5 mm, ale może mieć średnicę do 6 mm.
Najczęściej biały kawior podawany jest na grzance do Martini lub szampana. Służy również do wytwarzania egzotycznych sosów i potraw.


«Co jest przydatne w przypadku kawioru
ślimakowego?
»
Witamina A - zwiększa odporność i wzmacnia naczynia krwionośne
Witamina C - poprawia widzenie i wzmacnia system odpornościowy;
Witamina E - normalizuje metabolizm, odmładza komórki i wspomaga odchudzanie
witamina D - pomaga w tworzeniu i wzmacnianiu układu mięśniowo-szkieletowego
Witamina B - pomaga normalizować metabolizm i wzmacnia system odpornościowy.
Dobra zawartość witamin i
pierwiastków ma korzystny wpływ na wszystkie narządy i układy organizmu. Wspiera
usuwanie metali ciężkich i radionuklidów z ciała. Kawior jest zalecany do
leczenia otyłości i zaburzeń metabolizmu lipidów. Częste spożywanie białego
kawioru pomaga organizmowi zwalczać patogenny cholesterol.

Kawior ma świetną wartość odżywczą,
bowiem
zawiera ponad 36 makro i mikroelementów, które, nawiasem mówiąc, jest
10 razy wyższe niż u ryb. Z pierwiastków śladowych zwracamy uwagę na zawartość: miedzi, magnezu, żelaza, cynku, sodu, potasu. Zawiera witaminy A, D, E, C i dużą liczbę witamin z grupy B.
Ślimaczy kawior oprócz swoich walorów smakowych posiada również inne zalety i zastosowania. Używany jest on w kosmetyce. Mikroelementy zawarte w ziarnach kawioru
przyśpieszają regenerację skóry oraz nadają jej blask.
«Ślimaczy kawior w kuchni»
Wartość odżywcza kawioru ślimaka
100 gramów zawiera:
Białka: 16.1
Tłuszcze: 1.4
Węglowodany: 2,0
Kalorie: 90 kcal

Może być podawany na kilka sposobów, najczęściej są
to tosty lub tartlets z kawiorem i kwaśną śmietaną. Możesz podawać go w sałatkach, zupach i bulionach, a także jako przystawka do lekkich napojów alkoholowych.
Interesującą recepturą jest kawior ślimakowy z
tuńczykiem, awokado, wanilią, chili i limonką. Naprawdę nie ma ograniczeń!
Przyrządzić kawior można nawet na ostrygach zamiast talerzu!

«Przepis. Kawior ze ślimaków w sosie czosnkowo-kwaśnym.»
Potrzebujemy: kawior ze
ślimaków; kwaśna śmietana; czosnek; zioła.
Zacznijmy od przygotowania sosu ziołowo-czosnkowego.
Przerzucamy czosnek przez wyciskarkę, dodajemy drobno pokrojone zioła (koperek, pietruszka, kolendra) i śmietanę.
Sos jest gotowy.
Sos ostrożnie dodajemy do białego kawioru i mieszamy.
Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
Podawaj kawior w sosie ziołowo-czosnkowym na cienkich grzankach, słonych krakersach
lub w jajku.



1. Opakowanie hermetyczne szklane lub metalowe
2. Informacja o producencie, data produkcji i termin ważności (do 2 mies.)
3. Ziarenka całe, jednorodne, w puszce leżą gęsto, ładnie się rozdzielają
4. Brak w masie kawiorowej obcych dodatków
5. Składniki kawior, sól
6. Brak widocznych kropli masła roślinnego
7. Smak średnio słony

Dobry kawior powinien być świeży (nie pasteryzowany), nie powinien się
kleić, tylko jednorodna masa mocnych, lekko oddzielających się jedno od drugiego
ziarenek.
Do spożycia kawioru nie ma przeciwwskazań!
Dla własnego komfortu ze spożywania kawioru ze
ślimaka należy unikać srebrnej zastawy podczas jedzenia. Istotne jest również
podawanie kawioru w temperaturze od +1 do +6 stopni Celsjusza, gdyż jest to
najbardziej odpowiednia temperatura dla tego rodzaju produktu.
Kawior ze ślimaka można podawać bez dodatków lub jako składnik wielu zadziwiająco pysznych potraw!


Zatrać się w niebywałym smaku tego nieporównywalnego i wyjątkowego produktu, który pozostawia rozkoszny smak w ustach!


Kawior
posiada europejskie certyfikaty jakości.
Wszystkie produkty przeszły badania w laboratoriach i posiadają
świadectwo sanitarno epidemiologiczne.
Każde opakowanie oznaczone jest znakiem zgodności EU oraz numerem unijnego certyfikatu jakości.
|
|